• Apa Itu CellMaxx®?
  • Langkah Berjaga-jaga

CellMaxx® adalah makanan kesihatan yang dirumus khas yang berasaskan dari ekstrak Aphanizomenon flos-aquae (AFA), yang dituai daripada kawasan yang tidak terganggu, kawasan tanah tinggi padang pasir Tasik Klamath di Oregon Selatan. Aphanizomenon flos-aquae telah dibuktikan bahawa ianya mampu menyokong fungsi imun yang sihat dan kajian ‘double-blind, placebo-controlled pilot study’ menunjukkan bahawa Aphanizomenon flos-aquae juga membantu segera meningkatkan fungsi kognitif dan ketajaman penglihatan di mata manusia. Ia dihasilkan melalui kaedah pengekstrakan akueus proprietari yang mengekalkan bahan bioaktif semulajadi yang tinggi di dalamnya.

Kajian baru-baru ini juga kebanyakkannya menunjukkan dengan mengambil AFA secara tetap, ianya akan menyokong pembebasan semula jadi sum-sum tulang Stem Dewasa Cell (ASC) dan Natural Killer (NK) sel-sel dari tubuh manusia. Makanan ‘superfood’ paling unik ini juga mengandungi spektrum 64 mikro-nutrien, termasuk Glyco-protein, 12 vitamin, 27 mineral, 11 pigmen, karbohidrat ringkas, lipid dan enzim biologi aktif, yang mana betul-betul sama seperti yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Ia sangat kaya dengan vitamin B-12, Glyco-Protein, phenylethylamine (PEA), Asid Lemak Omega 3, Polisakarida, Phycocyanin dan Beta-Karotena. Oleh itu, AFA dikenali sebagai makanan yang paling padat dengan nutrien yang seimbang secara keseluruhan di planet ini.

Bungkusan :    14 Sachet x 3 gram

Harga :    RM180.00 (WM) / RM185.00 (EM)

Ruj MOH :    251013/10/710

Ubat-ubatan yang mengurangkan sistem imun (immunosuppressants) seperti azathioprine (Imuran), basiliximab (Simulect), cyclosporine (Neoral, Sandimmune), daclizumab (Zenapax), muromonab-CD3 (OKT3, Orthoclone OKT3), mycophenolate (CellCept), tacrolimus (FK506, Prograf), sirolimus (Rapamune), Prednisolone (Deltasone, Orasone) dan corticosteroids (glukokortikoid) mungkin berinteraksi dengan Aphanizomenon flos-aquae.

Oleh kerana bahan utama CellMaxx™ ialah Aphanizomenon flos-aquae (AFA), anda dinasihatkan untuk berunding dengan doktor anda terlebih dahulu sebelum mengambil CellMaxx™.